Koffer reizen

Hoe reis jij: zoveel mogelijk bagage of juist weinig?

Als je op reis of op vakantie gaat, is het inpakken van je bagage vaak de grootste klus die je moet klaren. Ben jij zo iemand die het liefst zoveel mogelijk spullen meeneemt, of pak je liever zo min mogelijk in?

Hoe reis je?

Hoeveel bagage je mee kunt nemen op reis of op vakantie, is vaak sterk afhankelijk van hoe je precies reist. Ga je per auto, dan kun je in principe net zoveel meenemen als dat er in de auto past. Hoeveel dat is, hangt natuurlijk af van hoe groot je auto is, maar ook van hoe groot je reisgezelschap is. Zit de achterbank vol met kinderen, dan kun je een stuk minder bagage meenemen dan wanneer je alleen of met zijn tweetjes op pad gaat.

Reis je daarentegen met het vliegtuig, dan ben je afhankelijk van de geldende bagagevoorschriften. Op de meeste korte bestemmingen mag je 1 koffer meenemen, die qua formaat ook nog een bepaalde voorschriften moet voldoen. Daarnaast mag je vaak 1 tas of een rolkoffertje meenemen het vliegtuig in, al gebeurt het steeds vaker dat je hiervoor moet bijbetalen, of je koffertje alsnog moet laten inchecken als ruimbagage omdat er in de cabine simpelweg geen ruimte meer voor is.

Reis je per trein, dan heb je ook vaak met dit soort voorschriften te maken, of is het simpelweg niet praktisch om met meerdere grote koffers op pad te gaan. En ook als je per fiets naar je bestemming gaat, of gaat rondtrekken, is erg veel bagage meenemen verre van praktisch te noemen.

Wat ga je doen en hoe lang?

Wat je qua bagage mee wilt nemen, hangt ook af van hoe lang je op vakantie gaat en wat je er allemaal wil gaan doen. Ga je lekker een week of 2 op zonvakantie? Dan laad je je Samsonite vol met lekker zomerse kleding, fijne boeken en verzorgingsartikelen. Hoe zwaar je koffer is, maakt niet zo veel uit, als je je maar aan de richtlijnen van de airline houdt. Je hoeft de koffer alleen mee te zeulen op de dag van aankomst en vertrek, dus als hij een beetje zwaar is maakt dat weinig uit.

Ben je echter van plan om rond te gaan reizen, dan is een stevige rugzak die je zo licht mogelijk inpakt een stuk handiger. Je loopt je hele reis met je bagage rond, en hoe meer je mee wilt nemen, des te zwaarder je bepakking is. Kritisch inpakken is in dit geval een must.

Posts created 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven