Raamdecoratie trends

De laatste raamdecoratie trends

Een raamdecoratie in een woonhuis moet nooit onderschat worden. Een mooie raamdecoratie is zeer bepalend voor de sfeer in een woonkamer. Je moet een raamdecoratie afstemmen op de algehele inrichting van de woning. Nu zijn er de laatste jaren nogal wat veranderingen geweest betreffende de verschillende soorten raamdecoraties die gebruikt worden. Het moet allemaal op elkaar afgestemd zijn.

Door de jaren heen

Heel lang worden er al gordijnen gebruikt als raamdecoratie. Er zijn veel verschillende soorten rolgordijnen die gebuikt kunnen worden. Wanneer je bijvoorbeeld alleen al kijkt naar de glasgordijnen kunnen je effen en bewerkte nemen. Je ziet ze nog steeds vaak hangen in woon- of slaapkamers. Deze gordijnen stralen een bepaalde warmte uit.

Vouwgordijnen

Deze soort zie je de laatste tijd ook steeds vaker. Dat zijn gordijnen die je in bepaalde hoogte kunt verstellen. Door ze helemaal af te sluiten bereik je een prive sfeer, maar wil je gemakkelijk naar buiten kunnen kijken, kun je ze op een bepaalde hoogte omhooghalen.

Jaloezieën

Deze waren in het begin erg in trek. Het waren vooral die jaloezieën die van kunststof waren. Zij, de kunststof jaloezieën, worden nog wel vaak gebruikt, maar dan in de badkamer. Hier zijn ze van een niet doorzichtige kunststof gemaakt.

Houten jaloezieen

Bij de houten jaloezieen zijn de houten lamellen breder dan die van de kunststof soort. De houten lamellen geven een bepaalde uitstraling bij een inrichting van een huiskamer. De houten lamellen zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. Ook de houtsoort, die je gebruikt, is van invloed op de inrichting. Het maakt een groot verschil of je licht- of donkerhout gebruikt. Je kunt ze kantelen waardoor je, indien gewenst, ook naar buiten kunt kijken.

Duo rolgordijnen

Deze worden tegenwoordig ook vaak gebruikt in een woonkamer. Het zijn in principe twee lagen stof die je onafhankelijk van elkaar kunt bedienen. Wanneer je de doorzichtige laag laat zakken kun je er nog wel doorkijken maar bij de tweede laag is dat niet meer mogelijk. Zo bereik je een echte prive sfeer.

 

Posts created 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven